top of page
IMG_2228.jpeg

STRIKKEMARKNAD

Operahuset Nordfjord laurdag 11.00-16.00

Laurdag 27. april 2024 vert det strikkemarknad i Operahuset Nordfjord kl 11.00-16.00. Vi ønskjer ei bredde av utstillarar og inviterer alle til å vere med.

 

Gardsfargeriet

Gardsfargeriet drives av Gitte som er ein planteelskar og ein notorisk garnsnuser. Eg starta med plantefarging i 2017 og er sjølvlært gjennom lesing, prøving og feiling.     Eg ønsker å bruke garn som er norsk produsert, der ein veit kvar geita, sauen eller alpakkaene kjem frå. Ull og fiber farges med planter og naturmiddler. Eg brukar garn fra Telespinn, Rauma og Alpakkavandring.    Eg håndfargar og silketørkle, lagar maskemarkørar og strikkeoppskrifter, og vil ha med tilbehør og strikkepakker.

 

https://www.gardsfargeriet.no

 

Nordfjordull

Naturfarga/plantefarga garn frå Gammalnorskspælsau. Kortreist, heilnorsk produksjon. Vi (eg og sauene) bur og lever i bakkane i Almenningen. Har òg litt ferdige produkt for salg.

 

https://www.nordfjordull.no

 

Fjord Fibres

Fjord Fibres, drevet av Gilly i Bergen, tilbyr hesper av håndfarget garn at er ikke superwash behandlet og kommer fra lykkelige sauer som er på gårder med høy dyrevelferd. Det vil være et utvalg av Trollfjord sokkegarn, Falkland Merino garn, Suri Alpakka Squish og Mohair Silk Mist. Det vil også være Soak ullvaskemiddel og håndlagde strikkeposer. Fjord Fibres finner du på nettside https://www.fjordfibres.com , Instagram som @fjordfibres og Facebook.

 

https://www.fjordfibres.com

 

 

Snuppz Studio

Snuppz Studio er en liten bedrift opprettet av designeren Julie Andersen. Med fokus på \"slow fashion\" og friflytende kreativitet har Julie designet og lansert flere kolleksjoner med unike håndlagde vesker og smykker.  I hjertet av bedriften ligger perleveskene hennes. Gjennom grundig prøving og feiling har hun perfeksjonert både design og materiale. Laget med perler tredd på fiskesnøre blir de håndlagde veskene prikken over i-en i ethvert antrekk og tåler en vekt opp mot hele 20kg.  I august 2023 lanserte Julie smykkekolleksjonen Homecoming inspirert av oppveksten sin i fjøra på Sunnmøre og i Romsdalen. I denne kolleksjonen har hun plukket skjell fra de stedene som har betydd mest for hennes oppvekst og ungdomsår. Skjellene representerer hennes tette tilknytning til havet og symboliserer hvor skjør og lett påvirkelig følelsen av hjemme kan være. Her er hvert smykke helt unikt og laget med naturmaterialer (skjell, ferskvannsperler, glass og 925 sølvkroker til ørepynt).  I november samme året lanserte Julie også strikkemarkører inspirert av hennes mors lidenskap for strikking.

 

https://www.instagram.com/snuppz.studio/

 

KnitKnack by Kristin

Elsker å stikke, og andre kreative ting! Deltar for å ha det gøy, samt finne flere å spre strikkeglede til og sammen med :)

Info for utstillarar
Prisen for standleige er 500 kr + billettgebyr og inkluderer festivalpass for ein person.

 

Dersom de ønskjer å vere fleire på standen må de kjøpe festivalpass utanom. Bestil stand på billettsida og send evt bilete/ logo på e-post til: strikkogdrikknordfjordeid@gmail.com.

Dei som skal ha stand må vere ferdig rigga 10.30. og ha betjent stand fram til 16.00.

bottom of page